Vraag & antwoord

Aanmelden kortingen en tips

* Ga direct naar gegevensbeheerverklaring.

Vanaf welke leeftijd kan Safe Laser gebruikt worden?

  • Vanaf pasgeboren leeftijd. Bespreek het gebruik zeker met uw arts of Safe Laser expert. 

 

Is het nodig om een ​​veiligheidsbril te gebruiken?

  • Niet nodig, veilig voor de ogen.  

 

Welk toestel moet ik kiezen?

  • Het Safe Laser 500-apparaat is effectief voor de behandeling van de huid, dicht bij het huidoppervlak en aandoeningen van het bewegingsapparaat (bijv. verrekkingen, verstuikingen, tenniselleboog, lumbago, enz.). Het kan zijn heilzame werking uitoefenen op een diepte van 8 cm.
  • Het Safe Laser 1800-apparaat is ook effectief voor de behandeling van huid-, huid- en locomotorische aandoeningen (bijv. verrekkingen, verstuikingen, tenniselleboog, lumbago, enz.). Het kan zijn heilzame werking uitoefenen op een diepte van 10 cm en het werkoppervlak is 5x groter dan dat van het Safe Laser 500-apparaat.

 

Bekijk vergelijking tussen Safe Laser 500 en Safe Laser 1800 (INFRA)

Hoe lang en hoe vaak moet een behandeling zijn?

  • De duur van de toepassing is afhankelijk van het type en de prestaties (mW) van de laser. (Hogere prestatie = kortere behandeltijd). De frequentie van behandelingen hangt af van het type en hoe lang de ziekte al bestaat.

    Behandeling van acute
     ziekten (de ziekte is recentelijk opgetreden): De behandeling moet dagelijks gedurende 1-2 weken worden gebruikt, daarna 3 keer per week totdat de symptomen verdwijnen. Al bij de eerste behandeling of binnen 1 dag kan een verbetering worden opgemerkt.

    Chronisch
    Behandeling van (langdurige) ziekten (meer dan 6-8 weken geleden opgetreden): Ziekten die al langer bestaan ​​dienen minder vaak behandeld te worden. 3-4 keer in de eerste 2 weken, daarna 2-3 keer per week totdat de symptomen verdwijnen of aanzienlijk verminderen. Bij chronische (langdurige) ziekten duurt de genezing natuurlijk langer (dagen, weken, maanden). Na de eerste behandelingen kan de pijn toenemen, maar dit is een tijdelijk fenomeen. 

    Voor langdurige (meerdere maanden) genezingsprocessen (bijv. zwerende wonden), wordt een dagelijkse behandeling als een kuur aanbevolen gedurende 2-3 weken, waarna u kunt overschakelen naar de minder frequente toepassing om de 2 dagen. Frequentere of langere behandelingen versnellen de genezing niet noodzakelijkerwijs, want er is een biologische grens, na het bereiken van deze grens kunnen cellen niet meer  worden gestimuleerd met straling voor een bepaalde tijd!

    Behandeling van ziekten die worden genezen door verlichting van het neusgat (of oor) : In dit geval wordt continu dagelijks gebruik aanbevolen. Schijn licht in beide neusgaten (of oren) afzonderlijk gedurende 3-5 minuten. (afhankelijk van het type laser)

 

 

Kan ik “soft-laser” lichttherapie gebruiken als ik een andere medische behandeling onderga?

  • Laserbehandeling kan goed gecombineerd worden met andere medicijnen en therapieën. Hierdoor kan de hoeveelheid chronisch ingenomen medicijnen worden verminderd (of zelfs achterwege gelaten). Uiteraard pas na verbetering van de medische testresultaten en na overleg met de arts! Laserbehandeling kan de bijwerkingen van andere toegepaste therapieën verminderen. (bijv. allergieën, bijwerkingen van medicijnen…)

 

Welke onaangename symptomen kunnen optreden tijdens bestraling van het neusslijmvlies?

  • Soft laserbehandeling kent geen nadelige bijwerkingen, maar soms kan een van de volgende symptomen optreden:  
  • a / Droge mond en neus: er zijn veel vegetatieve zenuwuiteinden in de buurt van de neusholte; sommige patiënten reageren gevoelig wanneer de sympathische zenuwen in hun neusholte worden bestraald met een laser, wat gepaard gaat met een toename van de secretie van acetylcholine en een afname van de secretie van de klieren. Deze symptomen verdwijnen geleidelijk tijdens de aanpassingsperiode, dus in dergelijke gevallen raden we aan om voor de behandeling een kleine hoeveelheid warm water te drinken.
  • b/ Duizeligheid en een drukkend gevoel in het hoofd kunnen optreden doordat de zuurstof- en bloedtoevoer toeneemt. De meeste ouderen hebben onvoldoende bloedtoevoer naar hun hersenen, wat het gevolg is van cerebrale atherosclerose, dus als de microcirculatie continu is, zal de hoeveelheid bloed en zuurstof in de hersenen plotseling toenemen, maar de verhardende slagaders van de hersenen kunnen dat niet tijdig aanpassen, waardoor we bovenstaande symptomen kunnen ervaren. Deze symptomen verdwijnen na enkele weken.In dergelijke gevallen wordt patiënten aangeraden de gebruiksduur tijdens de behandeling te verkorten.
  • c / Zweten en hoofdpijn: na laserbestraling neemt het niveau van zuurstofverzadiging van het bloed toe, de hartslag neemt toe, wat normaal is voor gezonde mensen, maar het kan soms een probleem zijn voor mensen met hartaandoeningen. We raden aan dat deze mensen de behandeling starten met een aanpassingsperiode van een kortere behandeltijd. Dit symptoom verdwijnt na de aanpassingsperiode en daarna kan de duur van de behandeling geleidelijk worden verlengd.

 

Hoe vaak moet ik het apparaat gebruiken? 

  • Dit is afhankelijk van de specifieke klacht. In het behandelprotocol staat de exacte behandeltijd en -frequentie. Mocht u nog vragen hebben, dan helpen wij u graag verder.

 

Kan het probleemgebied met het apparaat worden aangeraakt?

  • Ja. Behandel het problematische deel punt voor punt (stop) op de huid. 

 

Kan het huidoppervlak worden aangeraakt bij een moeilijk te helen wond?

  • Om de hygiëne te behouden, raden we in dergelijke gevallen een beschermkap voor de laserkop aan. Als je die niet in huis hebt, is eenvoudige wegwerpbare transparante folie ook geschikt.

 

Hoe kan ik het apparaat schoonmaken?

  • Plaats de laserkop niet onder stromend water! Het kan perfect gereinigd worden met een desinfecterende doek.

 

Hoe kan ik de accessoires schoonmaken? 

  • De accessoires kunnen onder stromend water worden gereinigd, maar zorg er in ieder geval voor dat ze volledig droog zijn. Accessoires kunnen ook worden gereinigd met een desinfecterende doek.

 

Met wie kan ik contact opnemen als ik vragen heb?